Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ και ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ. ΚΑΛΟ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ και ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ | Anatoliki Akti Attikis | Scoop.it Διαβάζουμε λοιπόν  εδώ ότι  "το ΚΥ Μαρκοπούλου είναι και ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ", σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιϕέρειας Αττικής, κο Σωτήρη Ζώτο, για τον οποίο βλέπουμε εδώ περί τίνος Διοικητικού οργάνου πρόκειται. Ως Διοικητικό όργανο  ανακοίνωσε και μάλιστα επίσημα (βεβαίως βεβαίως) ότι η  24ωρη λειτουργία - εφημερία του ΚΥ Μαρκολπούλου ισχύει. Μάλιστα κυρίες και κύριοι!!!  Ισχύει από το 1986, με την Υπ. Αποφ. 6523 ΦΕΚ 235 Β/’86 , σύμφωνα με την οποία έτσι κι αλλιώς απαιτείται να λειτουργεί - εφημερεύει όλο το 24ωρο... Προσοχή! η ανακοίνωση τονίζει ( και πάλι επίσημα βεβαίως βεβαίως) ότι το ΚΥ Μαρκοπούλου είναι "... ΜΟΝΙΜΟ ΚΥ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ", κι αυτό φυσικά σημαίνει ότι,
 
1) αν ο νόμος νομίζει ότι μπορεί πλέον να ισχύει χωρίς να έχει το ΟΚ του εκάστοτε Αναπληρωτή της 1ης ΥΠΕ Αττικής, γελιέται, 
2) Αυτά που νόμιζε η Διοίκηση του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" (όπως είδαμε εδώ) ότι μπορεί με μια απόφαση να αλλάξει την απαιτητή  24ωρη λειτουργία των ΚΥ χωρίς αντιδράσεις, να τα ξεχάσει. Κανένα όργανο Διοίκησης (συμπεριλαμβανομένων φυσικά και εκείνων των ΥΠΕ) δε μπορεί να το κάνει, ή κι αν το κάνει λειτουργεί αυθαίρετα και παράνομα, οπότε δε μπορούν να εφαρμοστούν τέτοιες αποφάσεις ανεμπόδιστα. Το είδαμε άλλωστε και εδώ με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Σισμανόγλειου για τα δικά του ΚΥ, αλλά και με όλες τις ανάλογες Διοικητικές αποφάσεις σε όλη τη χώρα, τις οποίες ακολούθησαν ανάλογες αντιδράσεις.  
3)Σύμφωνα με τις πρόσφατες από δώ κι από κεί -επίσης επίσημες βεβαίως βεβαίως- ανακοινώσεις του κ. Ζώτου, στόχος του για την κάλυψη όλου του πληθυσμού των μεσογείων, που  καλύπτεται από τα απαιτητής 24ωρης λειτουργίας  ΚΥ Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Σπάτων και Ν. Μάκρης, αλλά  και από το απαιτητής λειτουργίας πρωί - απόγευμα ΚΥ Καλυβίων, είναι να παραμείνουν για όλον αυτό τον πληθυσμό, δύο ΚΥ σε 24ωρη λειτουργία, βαφτίζοντάς τα μάλιστα ως ΜΟΝΙΜΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ (Ουάουουουου!!!). Από κεί και πέρα εξαρτάται, το πόσο θα περικοπεί η λειτουργία των υπολοίπων. Ο κ. Ζώτος ισχυρίστηκε ότι εξαρτάται από τη στατιστική προσέλευσης του κόσμου στα ΚΥ. Η πράξη τον διαψεύδει. Αποδυκνύει ότι το μόνο από το οποίο εξαρτάται είναι η ύπαρξη ή μή ουσιαστικών αντιδράσεων. 
 4) Το ένα λοιπόν Ουάουουουου!!!  ΚΥ  είναι του Μρκοπούλου, το οποίο ανακοινώθηκε στις 8 Μαΐου ότι παραμένει στη νόμιμη λειτουργία του (24ωρο) αλλά για να εξυπηρετεί όχι μόνο τον δικό του πληθυσμό (νόμιμα), αλλά  τον  συνολικό πληθυσμό όλων των υπόλοιπων ΚΥ(αυθαίρετα - εφόσον αυτών η λειτουργία τουλάχιστον τυπικά = νομοθετικά δεν καταργείται ολικά ή μερικά-) .
Εκτός αυτών, το ανω ουάουουουου!!! ΚΥ Μαρκοπούλου είναι μόνιμο μεν  ΚΥ  24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ, πλήν όμως μόνο για τη θερινή περίοδο όπως διαβάζουμε εδώ. Και παραμένει ένα και μοναδικό ουάουουου!!!  ΚΥ, εφόσον το δεύτερο ουάουουου!!! ΚΥ Ραφήνας που θα δεχόταν έστω, μόνο το καλοκαίρι, το μισό έστω πληθυσμό όλων των μεσογείων,είναι τόσο ουάουουου!!!, που κυριολεκτικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λέμε...   όπως προκύπτει από εδώ.  
Ο πληθυσμός επίσης των Μεσογείων εξυπηρετείται και από τα εκτός των δύο ουάουουου!!! ΚΥ που υπάρχουν στην περιοχή (Καλυβίων, Κορωπίου, Σπάτων, και Ν. Μάκρης) τα οποία για μέν τα τρία πρώτα, έναντι των αντιδράσεων του κλεισίματός τους, ανακοινώνεται (πάντα επίσημα βεβαίως βεβαίως) η αναβάθμισή τους όπως διαβάζουμε εδώ, για δε, το τελευταίο (της Ν. Μάκρης) ντέφι να γίνουν οι ανακοινώσεις. Οι αντιδράσεις πιά για το κλείσιμό του αποτελούν πλέον περσινά ξυνά σταφύλια. Σάμπως και η αναβάθμιση των υπόλοιπων, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο επειδή ανακοινώθηκε; Ο Μανώλης με τα λόγια, φτιάχνει ανώγεια και κατώγεια... 
Τέλος, ας δούμε  και πώς θα προκύψει η συνολική αναβάθμιση των ουάουουου!!! και μη, ΚΥ των Μεσογείων: Εφτά γιατροί (συμβασιούχοι) θα πάνε στα ΚΥ Μαρκοπούλου, Καλυβίων,  και Κορωπίου, εάν το ζητήσουν μετά την  εδώ πρόσκληση. Εάν δεν το ζητήσουν,  αφενός μεν, ασφαλώς και θα ευθύνονται για την μη αναβάθμιση των άνω ΚΥ, αφετέρου, όπου κι αν ζητήσουν να πάνε, σίγουρη απορρόφιση γι' αυτούς υπάρχει, μιά και η προκύρηξη αφορά την κάλυψη των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Αν τώρα φανούν τόσο στραβόξυλα και δεν ζητήσουν να πάνε στα άνω ΚΥ, ίσα που θα τους πάνε σε άλλα (από αυτά που θα ζητήσουν) Νοσοκομεία, έτσι, γιά να μάθουν οι κακοί. Κι αν δε δεχτούν να πάνε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Νοσοκομείο που θα ζητήσουν; ω! ποία ευτυχία για τα οικονομικά του Κράτους!
 Όσο για τα ΚΥ Σπάτων Ραφήνας και Ν. Μάκρης, οι 9  συμβασιούχοι γιατροί που ίσως ζητήσουν να πάνε εκεί, θα πάνε. Α, όλα κι όλα. Οι Υπουργικές αποφάσεις δεν είναι μπακαλόχαρτα. Ό,τι λένε το κάνουν. Και η συγκεκριμένη λέει ότι όσοι ζητήσουν θέση στα ΚΥ Σπάτων, Ραφήνας και Ν. Μάκρης θα την πάρουν για να δουλέψουν στο Σισμανόγλειο...              Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει κάθε Έλληνας με την μέση Ελληνική που μιλάει και διαβάζει. 

Και θα κλείσουμε με το ανέκδοτο του Τοτού που λέγαμε. Στη θέση του νεογέννητου σκεφτείτε την αναβάθμιση των ΚΥ, όχι μόνο των Μεσογείων, αλλά όλης της χώρας, μιά και η ίδια μέθοδος λειτουργεί παντού.
 Στο Μαιευτήριο,  λοιπόν ο Τοτός μεγάλος και πατέρας πιά του πρώτου παιδιού, ζητάει αμέσως μετά τη γέννησή του να το δεί.
- Ε... όχι, όχι ακόμα, του λένε οι γιατροί. Έχουμε κάποια προβληματάκια.
- Τι; Τι συμβαίνει; Ότι κι αν είναι θέλω να δώ το παιδί μου, λέει ο Τοτός.
- Ε... Μείνετε ψύχραιμος. Να... ε... του λείπουν χέρια και πόδια, απαντάει ο γιατρός.
- Ω Θεέ μου... Δεν πειράζει. Θέλω να το δώ. Ξαναλέει ο Τοτός.
- Μα... να... ξέρετε... Και με το σώμα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχει σώμα... συνεχίζει ο γιατρός.
- Ω Θεέ μου, ω Θεέ μου! Δεν πειράζει. Όπως κι αν είναι, είναι παιδί μου. Θα το αγαπάω και θέλω να το δώ, επιμένει ο Τοτός.
- Ε... ναι. Αλλά... και με το κεφάλι έχουμε πρόβλημα καθώς του λείπει  όλο το πρόσωπο, και όλο το κρανίο, εκτός από το δεξί αυτί... ψηθυρίζει περίλυπος ο γιατρός.
-Τιιιιιιιι   !!!!! ;;;;;  Δηλαδή τί μου λέτε; ότι το παιδί μου είναι ένα αυτί !!!! :::::: Ω Θεέ μου. Δεν πειράζει. Δεν πειράζει. Ένα αυτί; ένα αυτί. Παιδί μου  είναι. Και θέλω και οφείλω να κάνω τα πάντα τα πάντα γι' αυτό. Θα το αγαπάω και θα του μιλάω ασταμάτητα. Θέλω να το δώ σας είπααααα. Κραυγάζει πλέον ο Τοτός.
- ΟΚ. Απαντά ο γιατρός οδηγώντας τον στο νεογέννητο. Περάστε.
-Συγκλονισμένος ο Τοτός, παίρνει το μεγάλο αυτί στην αγκαλιά του και του φωνάζει: Παιδάκι μου, αγάπη μου, μη φοβάσαι τίποτα. Είναι εδώ ο μπαμπάς!!!
Σκύβοντας τότε ο γιατρός με συμπάθεια προς το μέρος του του λέει: Σας παρακαλώ μη φωνάζετε. Είναι κουφό...

ΥΓ. Τονίζεται, αν και υποθέτουμε περιττό, πως η αναφορά στον κ. Ζώτο αφορά το ρόλο του ως Διοικητικό όργανο και μόνο, χωρίς να υποκρύπτει καμία άμεση ή έμμεση βολή κατά του προσώπου του. Ευχή μας: να είμαστε εμείς εκείνοι που δεν ξέρουν Ελληνικά. Εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται καλά. Εκείνοι που κι αν έχουν δεί κάποια αρνητικά να εφαρμόζονται, αγνοούν ότι υπάρχουν άλλα, θετικά και σπουδαία που θα εφαρμοστούν άμεσα για το καλό τους και για την προαγωγή της υγείας τους. Μάλλον πρώτη φορά ο μέσος νούς, περιμένει να αποδειχτεί πως κάνει τόσο μα τόσο πολύ λάθος...