Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΠΑΤΩΝ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ


Αν δεν μπείτε στα  links μη μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε. Δεν θα καταλάβετε.





Ανατολική Ακτή Αττικής
 Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε κάτι όλοι μαζί ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα; Γιατί είναι τόσο δύσκολος ο σεβασμός στους φορείς και τις ιεραρχίες;

Αυτό το ευστοχότατο σχόλιο που έγινε στην σχετική με τη διαμαρτυρία για το ΚΥ Σπάτων ομάδα μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε τη δική μας απάντηση   και στα δύο ερωτήματά του, ξεκινώντας από το δεύτερο.

 Δεν ξέρουμε αν υπάρχει άνθρωπος που δυσκολεύεται να   σεβαστεί τους φορείς και τις ιεραρχίες. Για μας πάντως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Το μεγάλο κρίμα είναι ότι παρά τον αμέριστο σεβασμό μας σ' αυτά, είναι πλέον αδύνατο να εμπιστευτούμε τους εκπροσώπους τους. Αν μπείτε στον κόπο να ξανά(;)  δείτε εδώ     εδώ  κι εδώ (παραδείγματα που ενδεικτικά και μόνο έχουν δημοσιευτεί προ πολλού και στην ομάδα του ΚΥ Σπάτων) θα καταλάβετε γιατί.  Οπως καταλαβαίνετε ((αν (ξανά) διαβάσατε) όταν ανώτατα στην ιεραρχία όργανα κορυφαίων φορέων, αποδεδειγμένα ψεύδονται, πώς να εμπιστευτεί κανείς τις όποιες υποσχέσεις τους; Ανάλογες υποσχέσεις είχαμε και στην Ανατολική Αττική πάμπολλες. Τι για  λειτουργία νέου ΚΥ στη Ραφήνα ακούσαμε ,       τι για σθεναρή αντίδραση των τοποικών αρχών στο κλείσιμο του υπάρχοντος ΚΥ Σπάτων (όπως ανάλογα και  για της Ν. Μάκρης). Και τι δεν μας υποσχέθηκαν... μέχρι και περιφερειακό ιατρείο στην Αρτέμιδα!!!
Κι επειδή αντί αυτών, στο βάθος φαίνεται πρακτικά να κλείνει κι ο Ερυθρός Σταυρός, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην κίνηση πολιτών να απαιτήσουν με την υπογραφή τους, τα αυτονόητα για την πλήρη 24ωρη καθημερινή λειτουγγία του ΚΥ Σπάτων,και την αναβάθμισή του αλλά και να την στηρίξουμε, όλοι μαζί.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε κάτι όλοι μαζί ώστε να έχουμε καλύτερα  αποτελέ-σματα; 

Γιατί είναι άλλο να φωνάζουμε ότι τη στηρίζουμε (σκυλί που γαυγίζει) κι άλλο να 

αναγκάσουμε τους πολιτικούς και όσους παίζουν το παιχνίδι τους να το κάνουν (σκυλί που 

δαγκώνει κι όλα). 

Κι εδώ θα συμφωνήσουμε  με την κ. Φράγκου  ( .Δείτε περισσότερ ) ότι πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα χοντρό. Κι ας δώσουμε και τις εξηγήσειs που μας ζητάει. Πολιτικοί είναι 

όσοι εκλέγονται (αιρετοί) στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, κτλ. 'Οσοι λοιπόν και 

από τους αιρετούς  (είπαμε. Αμέριστος σεβασμός στους θεσμούς) ή από όσους ισχυρίζονται 

ότι δεν παίζουν το πολιτικό παιχνίδι τους, τάσσονται με το συμφέρον των πολιτών, το 

αποδεικνύουν.  Πχ. : όταν παίρνουν το λόγο έναντι του Κου Ζώτου (που αναντίρρητα 

παίζει το παιχνίδι των πολιτικών) δεν συστήνεται ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου (για να ακούσουμε ότι φωνάζει) αλλά ως μέλος της επιτροπής πολιτών, εφόσον ανήκει σ' αυτήν. Και δεν παρακαλεί να του αφήσει η 1η ΥΠΕ το ΚΥ σε 24ωρη λειτουργία. Το απαιτεί δια της νόμιμης λειτουργίας του. 

Άσε που δεν ακούει και κανέναν Ζώτο όταν εκείνος δηλώνει ο ίδιος (στην ημερίδα στο 

Νταού) ότι έχει ζητήσει τη διαχείρηση των ΚΥ από το Υπουργείο και την περιμένει. Δεν την 

έχει ακόμα ούτε και μέχρι σήμερα. (Απαιτείται Υπ. Απόφ. γι' αυτό.) Αν πάλι είναι Δημοτικός Σύμβουλος, απαιτεί να 

εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της 12/3/13 ότι η λεπτομέρειες της θέσης του Δήμου 

έναντι του πολιτικού παιχνιδιού - σχεδίου που απειλεί το ΚΥ θα συζητηθεί άμεσα στο 

επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον η απόφαση εκείνης της ημέρας ήταν το γενικόλογο 

ναι στην 24ωρη λειτουργία και αναβάθμιση.  Κι όχι να χωνέψει αμάσητη την απόφαση 

που στο Διαδύκτιο κι εκείνος είδε ότι πήρε. Αν ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος τυχαίνει  

τώρα να είναι και μέλος της επιτροπής αγώνα πολιτών, στηρίζει αυτό που θέλουν (γιατί 

αποδεικνύουν ότι το δικαιούνται) οι πολίτες: Να ζητήσουν δηλαδή "τα ρέστα"  διά 
ομόφωνων αποφάσεων από τους Κυβερνώντες και Διοικούντες που παίζουν πολιτικό 

παιχνίδι στην πλάτη τους και στην υγειά τους. Όταν κατά πλειοψηφία αιρετών μια 

τέτοια επιτροπή αποφασίζει δια της σιωπής της να μην τα ζητήσει ("τα ρέστα"), σίγουρα κάνει αγώνα αλλά όχι για το όφελος των πολιτών σχετικά με την υγεία τους. Μήπως αγωνίζεται για την 

επανεκλογή; Κι αν τέλος είναι Δήμαρχος λειτουργεί έτσι. Δεν καμαρώνει ότι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει πράματα και θάματα για το ΚΥ Σπάτων, προτείνοντάς το ως το μόνο κατάλληλο έναντι κάποιου άλλου (Ραφήνας) για 24ωρη εφημέρευση. Άσε που δεν το προλογίζει και ως αστικού τύπου (κατά βάση δηλαδή ως μη διανυκτερεύον...)

Και κάτι τελευταίο. Καθώς τα μέλη της επιτροπής πολιτών (Κες Αχλιόπτα και Ρεμπούσκου) που δεν σχετίζονται με εκλεγμένους, φαίνεται να έχουν στόχο το αθώο του κοινού καλού της υγείας μας, αλλά και γνώση γι' αυτό, ελπίζουμε να συνεχίζουν έτσι μη υστερόβουλα -όπως τουλάχιστον φαίνεται- και να μη μας λερθει κανένας νταμπλάς αν σκέφτονται ποτέ να εκλεγούν στην τοπική μας αυτοδιοίκηση.



ΥΓ1. Είναι ώρα να ευχαριστήσουμε  και όλα τα φιλικά bloggs που προέβαλαν το αποκλειστικό μας βίντεο που λέει όλη την αλήθεια στο τέλος   της διαμαρτυρίας, αλλά και αυτούς που το έφτιαξαν αζημίως  προς  όφελος των πολιτών, και μας το παραχώρησαν: 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ:ΜΑΝΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ - ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΛΑΦΤΗ  Επισκέπτες τότε από Ικαρία.
  - ΘΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ από Σπάτα. Τους ευχαριστούμε για λογαριασμό των πολιτών.


ΥΓ2. Ο αγώνας συνεχίζεται. Διαλέξτε ομάδα...