Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«Και είμαι θυμωμένη!» - Τα δάκρυα ενός 9χρονου κοριτσιού για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών [vid]

Kαθώς το ακροατήριο ξεσπούσε ακόμη μια φορά σε χειροκροτήματα για το 9χρονο κορίτσι που ύψωσε το ανάστημά της κατά του ρατσισμού και της βίας, εκείνη είπε: «Και είμαι θυμωμένη!». Και πολύ καλά κάνει και είναι...

Το αγγελικό της προσωπάκι γεμάτο δάκρυα. Στα μάτια της η απόγνωση. Δεν αντέχει άλλο πόνο και θάνατο. Η 9χρονη Ζιάνα Όλιφαντ είναι το πρόσωπο της ημέρας. Είναι το κορίτσι που παρακαλάει να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι δολοφονίες Αφροαμερικανών. Η έκκλησή της, όπως δείχνει το νέο περιστατικό στην πόλη El Cajon της Καλιφόρνια, δυστυχώς, δεν εισακούστηκε.

Όλα έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Σάρλοτ. Η 9χρονη Ζιάνα χρειάστηκε να... σκαρφαλώσει στο πόντιουμ για να μιλήσει. Αλλά δεν την πτόησε αυτό. Το μικροκαμωμένο κορίτσι με τα πυκνά μαλλιά και τη μπλούζα γεμάτη καρδιές ήθελε να στείλει το δικό της, ξεκάθαρο, μήνυμα: σταματήστε να σκοτώνετε, δεν αντέχουμε άλλο!

«Ήρθα σήμερα εδώ να σας μιλήσω για το πως νιώθω. Και νιώθω ότι μας συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους. Και δεν μου αρέσει όπως μας φέρονται... εξαιτίας του χρώματός μας, για εμένα δεν σημαίνει τίποτα. Πιστεύω ότι...» είπε αρχικά η μικρή και όταν έσκυψε το κεφάλι της, η δήμαρχος της Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς τη στήριξε για να συνεχίσει: «τα πας μια χαρά, συνέχισε». Και δεν σταμάτησε. Συνέχισε...

Τα πρώτα δάκρυα έκαναν την εμφάνιση στο πρόσωπο του παιδιού. Και με λυγμούς, συνέχισε: «Είμαστε μαύροι και δεν πρέπει να νιώθουμε έτσι. Δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε γιατί όλοι μας φέρεστε λάθος, το κάνουμε γιατί πρέπει και γιατί έχουμε δικαιώματα». Όλοι τη χειροκρότησαν. Κι εκείνη συνέχισε και πάλι με προτροπή του πλήθους και της δημάρχου.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σάρλοτ. Και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα νιώσει έτσι. Δεν αντέχω αυτή τη συμπεριφορά. Είναι ντροπή οι πατεράδες και οι μητέρες μας να σκοτώνονται και να μην μπορούμε να τους ξαναδούμε» είπε καθώς δάκρυα συνέχιζαν να κυλούν στο προσωπάκι της.


«Είναι ντροπή που πρέπει να τους θάβουμε. Δεν θα πρέπει να κλαίμε. Χρειαζόμαστε τους γονείς μας δίπλα μας», είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Σάρλοτ μετά τη δολοφονία του Κιθ Σκοτ από αστυνομικούς, μια δολοφονία που οδήγησε σε βίαιες διαμαρτυρίες και στο θάνατο ενός διαδηλωτή.

Και καθώς το ακροατήριο ξεσπούσε ακόμη μια φορά σε χειροκροτήματα για το 9χρονο κορίτσι που ύψωσε το ανάστημά της κατά του ρατσισμού και της βίας, εκείνη είπε: «Και είμαι θυμωμένη!». Και πολύ καλά κάνει και είναι...