Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΚΕΕΡΦΑ: Οι χρυσαυγίτες έφαγαν για μια ακόμα φορά τα μούτρα τους - ματαιώθηκε σύναξη Χ.Α στον Πειραιά

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Νίκη των αντιφασιστών η ματαίωση της ρατσιστικής σύναξης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Οι χρυσαυγίτες έφαγαν  για μια ακόμα φορά τα μούτρα τους προσπαθώντας να το παίξουν «αγανακτισμένοι πολίτες» για να μπορέσουν να εμφανιστούν στους δρόμους του Πειραιά. Δεκάδες αντιφασίστες βρέθηκαν από νωρίς στην πλατεία Κοραή για να τους φράξουν το δρόμο, με τους φασίστες να μην εμφανίζονται τελικά πουθενά. 

Το μόνο μέρος στο οποίο σήμερα μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν ήταν το γραφείο του δημάρχου Μόραλη. Είναι περίεργη η επιλογή της δημοτικής αρχής να συναντηθεί με υπόδικους ναζιστές την ώρα που οι αποκαλύψεις στη διαδικασία της δίκης επιβαρύνουν συνεχώς τη συμμορία, ενώ είναι ακόμα ιδιαίτερα πρόσφατη η δολοφονική επίθεση στο φοιτητή στους Αμπελόκηπους. 

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η συνεχιζόμενη ανοχή της κυβέρνησης και του κράτους στη δολοφονική δράση της χρυσής αυγής είναι αυτή που τους συντηρεί, την ώρα που το κίνημα τους απομονώνει παντού. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλους, διεκδικώντας ότι θα ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες, με ίσα δικαιώματα, παλεύοντας μαζί  για να κερδίσουμε ζωή με αξιοπρέπεια. 

Διεκδικούμε παιδεία – υγεία – στέγη για όλους, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των μνημονίων και του ρατσισμού. 

Συνεχίζουμε! 

Αντιφασιστική συγκέντρωση, την Πέμπτη 27 Απρίλη, 8.30πμ στο Εφετείο της Αθήνας. 

Μαζί με τον ΣΦΕΑ και την ΑΔΕΔΥ διατρανώνουμε:

Ποτέ ξανά φασισμός, να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Εργατική Πρωτομαγιά, Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο 10.30πμ και Πειραιάς, Πασαλιμάνι, 10.30πμ μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα.