Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΤ και τρομοκρατία κατά των απεργών στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα -ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση από ΜΑΤ δέχτηκαν συγκεντρωμένοι που συμμετείχαν σε κινητοποίηση, στο πλαίσιο νέας 48ωρης απεργίας στην εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση», στα Γιάννενα.
Οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση διαμαρτύρονται για το σχέδιο απολύσεων και μειώσεων στους μισθούς που έχει εξαγγείλει η διοίκηση

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων συνδικαλιστικών εκπροσώπων από σωματεία των Ιωαννίνων, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς, ενώ οι εργαζόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το εργοστάσιο. Μιλώντας νωρίτερα τη Δευτέρα, στο webradio 902.gr, ο Χρήστος Λάζος, μέλος της επιτροπής αγώνας των απεργών, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση. Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται σωματεία και φορείς της πόλης, ενώ οι σύλλογοι των ΟΤΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισαν να μην συλλέξουν και να μην παραδώσουν ανακυκλώσιμα υλικά για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία. Αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών Αναλυτικά, αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση έχουν πάρει μέχρι στιγμής: Το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων Το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων - Ηπείρου Ο Σύλλογος γυναικών Ν. Ιωαννίνων Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και Ιωαννίνων και το Σωματείο εργαζομένων.
ΠΗΓΗ