Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Στάσεις εργασίας στο Σιδηρόδρομο από 10-13/1 για θέματα υγιεινής και ασφάλειας

Στάσεις εργασίας στο Σιδηρόδρομο από 10-13/1 για θέματα υγιεινής και ασφάλειας*Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στον Προαστιακό και τα τρένα έχει προκηρύξει η ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, και κατά τιςώρες 05:00 – 08:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00 καθημερινά.Στάσεις εργασίας,  προκήρυξε η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού) για θέματα υγιεινής, ασφάλειας και τροχαίου υλικού. «Άπειρες οι οχλήσεις του Σωματείου μας προς την διοίκηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Υποσχέσεις πολλές, ουσία ελάχιστη. Έχουμε υποδείξει συγκεκριμένες λύσεις που θα βελτίωναν έστω και ελάχιστα την καθημερινότητα όλων μας, όμως εισπράξαμε μόνο “ΘΑ”…», σημειώνει.

«Δυστυχώς», συνεχίζει η Ένωση, «η κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στις αμαξοστοιχίες για εργαζόμενους και επιβάτες είναι τραγική και μη ανεκτή περαιτέρω! Το σχεδόν μόνιμα προβληματικό τροχαίο υλικό σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο καλείται καθημερινά να διαχειριστεί το προσωπικό Κίνησης και Ελέγχου. Ένα προσωπικό αποδεκατισμένο, κουρασμένο και αφημένο από τους αρμόδιους(;) στην τύχη του…

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να προπηλακιζόμαστε εν ώρα εργασίας, λεκτικά ή φυσικά!

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε τα εφόδια που πρέπει προκειμένου να ασκήσουμε όπως προβλέπει ο Κανονισμός την εργασία μας!

Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε εκατοντάδες επιβάτες με τρένα όπου χαρακτηρίζονται από σοβαρές ελλείψεις, όπως τουαλέτες, προβληματικός κλιματισμός κλπ.

Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η ίδια η σωματική μας ακεραιότητα και κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα».

Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί τη διοίκηση να σκύψει με υπευθυνότητα πάνω από τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν έναν από τους πιο νευραλγικούς για την εταιρεία κλάδους της και να εφαρμόσει μέτρα και λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του ταξιδιού, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους επιβάτες. Ζητεί, δε, την κατανόηση του επιβατικού κοινού και το καλεί, «παρά την όποια ταλαιπωρία πιθανόν υποστεί, να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα ο οποίος είναι για το κοινό συμφέρον. Αγωνιζόμαστε και οραματιζόμαστε ένα Σιδηρόδρομο σύγχρονο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας, που θα λειτουργεί με επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς και δε θα τον χαρίσουμε σε κανέναν. Ο σιδηρόδρομος για μας παραμένει δημόσιο αγαθό το οποίο και οφείλει να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες προς όλους! Για να λειτουργήσει όμως έτσι, χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων μας»


*Προς το παρόν, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ανακοινώσει την αναστολή δρομολογίων

Πηγή