Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

H δεύτερη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Από τον Χάρη Ζάβαλο

Χτες 15 Μαρτίου του 2018, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής), αθωώθηκε από τις δικαστικές αρχές,
ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Συγκεκριμένα αποκάλεσε τους ομοφυλόφιλους και όποιους τους υποστηρίζουν “εκτρώματα της φύσης”, “ψυχικά διαταραγμένα άτομα”, “επικίνδυνους” και στο τέλος ζήτησε “όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι!”.

Πριν ακριβώς 3 χρόνια. στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Βαγγέλη Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ο Γιακουμάκης είχε μαχαιρωθεί και βασανιστεί ενώ κατά την διάρκεια της αναζήτησης του επί 40 ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι δεχόταν bullying εντός της σχολής λόγω της διαφορετικότητας του από άλλους συμφοιτητές.

Στις 23 Ιουνίου του 2016, αποφασίστηκε η παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μαρκογιαννάκη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος λόγω της παρέμβασης του προς τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Ειδικότερα ο πρώην υπουργός φέρεται να παρενέβη στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ώστε να αποφύγει την τιμωρία της προσωρινής αποβολής ένας εκ των Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη. Η τιμωρία των Κρητικών δεν σχετιζόταν με την υπόθεση Γιακουμάκη αλλά αφορούσε περιστατικό φθοράς του κτιρίου.Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη καθώς και την υπεύθυνη της Εστίας ενώ καταδίκασε τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος.

Και αυτή ακριβώς την αίσθηση του ακαταδίωκτου εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί συμφοιτητές του Γιακουμάκη που νιώθοντας ότι έχουν “πλάτες”, βασάνιζαν και εκφόβιζαν τον νεαρό φοιτητή που ήταν “διαφορετικός”, μέχρις ότου βρέθηκε δολοφονημένος λίγα μέτρα μακριά από την Σχολή του.

Χτες στην απολογία του ο πρώην χωροφύλακας Αμβρόσιος ήταν αμετανόητος. Δήλωσε μάλιστα ότι αν του το επέτρεπε ο νόμος θα πυροβολούσε τους ομοφυλόφιλους “να ξεμπερδεύουμε” και ότι “όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται”. Το παραλήρημα συνεχίστηκε κατηγορώντας τους μηνυτές του ότι «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα», εκτοξεύοντας την παράνοια σε δυσθεώρητα ύψη, λες και επίσημη θρησκεία της Ελλάδας είναι ο ισλαμισμός και όχι η χριστιανική ορθόδοξη πίστη που αυτός εκπροσωπεί.

Βέβαια όταν και ο ίδιος με την σειρά του νιώθει ότι έχει πλάτες, αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αναφερόμενος σε παλιότερη του συνέντευξη στον Αμβρόσιο, δήλωσε: “Είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται». Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Έτσι για άλλη μια φορά η δικαστική εξουσία έδειξε τα δόντια της και ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα αφού θέτει στο απυρόβλητο τους εκπροσώπους της εκκλησιαστικής εξουσίας, αφήνοντας τους να εκφράζουν το μίσος τους και τις απειλές τους.

Οι ηθικοί αυτουργοί στις επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, τρανς και σε όποιον νιώθει “διαφορετικός”, φοράνε ράσα και εφαρμόζουν τον νόμο όπως αυτοί πιστεύουν.
Έτσι οι μεν μητροπολίτες κάθε Κυριακή διδάσκουν τον λόγο του Θεού τους και και οι δε δικαστές αποφασίζουν τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Έτσι νόμιμοι είναι οι πλειστηριασμοί κατοικιών από ξένα funds, το κόψιμο των συντάξεων και η διάλυση της κοινωνίας, ενώ παράνομη είναι η μείωση των δικών τους μισθών και η ενόχληση δεσποτάδων και εκκλησιαστικής περιουσίας.

Χτες δικαστές και παπάδες ξανασκότωσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και οποιαδήποτε έννοια δικαίου είχε απομείνει στην υπέροχη θεοκρατία του ευρωπαϊκού Ιράν που λέγεται Ελλάδα.
ΠΗΓΗ