Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ποια μέλη της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων προφυλακίστηκαν: Αναζητούνται και άλλα

Ποια μέλη της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων προφυλακίστηκαν: Αναζητούνται και άλλαΜετά τις πολύωρες απολογίες του ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς το δρόμο για τις φυλακές πήραν ήδη τρία μέλη της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού, έναν πρώην νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου και ένα ιδιώτη φαρμακοποιό. 

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος 70χρονος Αιγύπτιος πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα 

Χθες απολογήθηκαν οι 13 από τους 21 κατηγορουμένους ενώ σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες καθώς και η αναζήτηση τριών ακόμη προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. 

Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα. 

Οι δύο γιατροί που έχουν εμπλοκή 

Σημαντικός ήταν όμως και ο ρόλος που είχαν οι δύο γιατροί στην υπόθεση. Ο 61χρονος προέβαινε σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις στα βιβλιάρια που του παρέχει άλλος κατηγορούμενος και στην απάτη σε βάρος ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, και δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα ελέγχεται και ο ρόλος του ως ενδιάμεσου μεταξύ του συγκατηγορούμενού του και άλλων γιατρών που συνταγογραφούσαν. 

Ο δεύτερος γιατρός 59 χρόνων, έχει συνταγογραφήσει το φαρμακευτικό σκεύασμα STELARA αξίας 9.142,16 ευρώ σε άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, και το ίδιο σκεύασμα αξίας 7.586,91 ευρώ σε άλλη κατηγορουμένη. 

Πηγή: iefimerida.gr